OK
Warsztaty
Czas na domowy budyń♥
Czas na domowy budyń♥
24.02.2015
Pierwszy - własnej produkcji - budyń waniliowy sprawił mi ogromną radość, a jego jedzenie było przyjemnością w czystej postaci:) Polecam każdemu:) Definitywny koniec z wszelakimi torebkami!

 

Przepis na 1 dużą, bądź 2 niewielkie porcje:

1 szklanka mleka

1 łyżeczka masła

1 łyżeczka cukru nierafinowanego

1 łyżeczka cukru z prawidziwą wanilią

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 żółtko

 

3/4 szklanki mleka zagotuj z masłem, cukrem i cukrem z prawdziwą wanilią. Pozostałą część mleka zmiksuj z mąką ziemniaczaną i żółtkiem. Dodaj do gotującego się mleka. Gotuj na małym ogniu. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia i pogotuj jeszcze 1 minutę.

 

Przepis zaczerpnęłam z książki "Zamień chemię na jedzenie".